Неколкократно ТЕЦ Марица 3“ беше затварян заради неспазване на екологичните норми. И

...
Неколкократно ТЕЦ Марица 3“ беше затварян заради неспазване на екологичните норми. И
Коментари Харесай

Кога ще заработи ТЕЦ „Марица 3“

Неколкократно ТЕЦ „ Марица 3 “ беше затварян поради неспазване на екологичните правила. И сега не работи, тъй като има риск България да бъде глобена от Европа.

" Изпълнили сме ограниченията за новото позволение, единствено в случай че желаяме да работим, ще бъдем включени в енергийната система. Изчакваме да изтече годината, с цел да не нагнетяваме напрежението. През януари всички ще се убедят, че централата работи по-добре ", съобщи Юлиян Семерджиев, юрист на ТЕЦ-а, в ефира на

Според него предприятието не е единствената причина за нечист въздух в Димитровград.

" Оказват въздействие доста други фактор с изключение на ТЕЦ-ът. Спирането на производството на ток посредством въглища ще докара до невиждана енергийна рецесия у нас. Както е планувано, би трябвало да бъде закрита 76% от въглищната енергетика. Срещу оскъдна сума продаваме енергийната си самостоятелност. 50% от тока у нас е от въглищни централи. Около 100 000 индивида ще би трябвало да се преквалифицират, с цел да не останат без работа ", съобщи той. 

По думите му замърсяванията са предлог, който се употребява за операция на обществото.

" Целта е да се прокарат други ползи. Само тази година в бюджета са влезнали 3,2 милиарда от експорт на електричество ", разкри юристът.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР